Játékos kereső  

Hírek

Visszakapja régi jelképét az Újpest FC

2020-05-22 11:06:54

A klub tulajdonosa videóüzenetben szólt a drukkerekhez

Visszakapja régi jelképét az Újpest FC

Öt nappal a derbi előtt nagy fordulat következett be az újpesti címerügyben. Mint ismeretes, az Újpest FC által 2017-ben bevezetett új logó folyamatosan a szurkolók célkeresztjében áll. Az anyaklub pert is indított a hagyományos jelkép visszaállítása érdekében, ám eddig nem járt sikerrel. A legutóbbi hírek szerint az Alkotmánybíróságnál van az ügy.

Pénteken videóüzenettel jelentkezett Roderick Duchatelet, az Újpest FC elnök-tulajdonosa, aki előrevetítette, hogy hajlandó visszaállítani a történelmi címert (a lényegi mondanivalót szerkesztett formában közöljük!).

– (...) Sosem tudtunk jól együttműködni az UTE akadémiájával. Amikor Magyarországra érkeztem, az volt a feladatom, hogy olyan fiatal tehetségeket találjak, akiket kiváló játékosokká tudunk kiképezni. Ehhez a legjobb módszer az utánpótlásképzés, amely feladatot 2011-ben az UTE látott el. A tőlük átvett játékosok azonban nem voltak elég jók. Az elmúlt nyolc évben a milliárdos támogatások ellenére nem tudtak megfelelő labdarúgókat feladni az Újpest FC számára.(...) Az UTE sosem volt nyitott a tárgyalásra, ezért el kellett kezdenünk a saját utánpótlásképzésünket beindítani.(...) Azt, hogy láthatóan is elkülönüljünk az UTE-től, egy új címer bevezetésével tudtuk elérni. Nem volt jó ötlet! Ezért elnézést kérek a szurkolóktól!

A nyilatkozat második felében Őze Istvánnak, az UTE ügyvezetőjének is üzent.

– Kedves Őze úr! Ideje már abbahgynia az ellenünk vívott harcot. Ez nem segíti az újpesti labdarúgást. Ideje volna egyezségre jutni és biztosítani, hogy Újpesten végre erős labdarúgás legyen.(...) Felajánlottam Önnek, hogy 50-50%-os arányban közösen üzemeltessük az utánpótlásképzést, ebben az esetben a felnőtt csapat is a régi címert fogja használni. De nem azért tennénk ezt meg, hogy az Ön uralmának rabja legyek. A klub tulajdonosaként csak a szurkolóknak tartozom elszámolással. Van egy hírem: az egyetlen ok, hogy nem a régi címert használjuk, az az UTE hozzáállása. Mi készek vagyunk a régi címert viselni, de nem maga miatt! Ha megtesszük, az nem másért lesz, mint a szurkolókért és a történelmi tradíciók miatt. Maga sosem tárgyalt velünk semmiről.(...) Ez az újpesti futball elpusztítása. Sosem épített fel semmit Újpesten, csak rombolta a közös jövőnk lehetőségét.(...)