Játékos kereső  

Hírek

Visszatérnek az alapításkori klubcímerhez

2017-07-13 11:03:29

A Haladás Sportkomplexum átadásával együtt minden szinten megújulnak

Visszatérnek az alapításkori klubcímerhez

A Haladás hatodik nyári igazolása. Pinte Patrik, Németh Milán, Simon Ádám, Miroszlav Grumics és Tóth Dávid után a próbajátékon szereplő Tóth Benjámin egy plusz egy évre szóló szerződést írt alá.

A 22 esztendős, tápiógyörgyei születésű játákos Szolnokon ismerkedett meg a labdarúgás alapjaival, majd hat évig a Budapest Honvédban szerepelt. A kispestiek NB III-as együttesében futballozott, az első csapatban csak Magyar, - és Ligakupa-mérkőzésen szerepelt. Aztán fél évig az NB II-es Szigetszentmiklósban játszott, majd 2016 januárjában az osztrák harmadik ligás Austria Salzburgban folytatta pályafutását. Innen igazolt most  Szombathelyre.

A legfrissebb hírek szerint régi-új címerre vált a klub, a Haladás közleménye:

A millennium évében alapított MÁV Műhely Alkalmazottainak Haladás Dal- és Önképző Egyesületének sportszakosztálya 24 esztendővel később, 1919-ben jött létre. Az atlétika, a tenisz és a torna mellett a labdarúgás is első szakosztályok között volt. A szombathelyi zöld-fehér labdarúgók 1936-ban felkerültek az akkor létrehozott NB I-be, és azóta 61 idényt játszottak le ott: ez a hetedik legtöbb Magyarországon, míg a vidékiek között a második.

Az akkori ingeken a sportolóink egy pajzs formájú címert viseltek. Ennek legfelső részén a Haladás név szerepelt. Alatta a pajzs hétszer vágott: fehér és zöld színek váltják egymást. A zöld vágásokban fehérrel szerepelt a „VSE” rövidítés, alatta pedig ellentétes színekkel, a szimmetria szabályai szerint az alapítás éve: „1919”. A pajzson stilizált vasutassapka, a későbbiekben pedig szárnyas vasúti kocsikerék nyugszik.

1995-ben a sportegyesületi formát gazdasági társaságra váltották a Haladás labdarúgói, ekkortól a szárnyaskerékkel ellátott címert használta a futballklub. 2002-től két éven át a tulajdonváltás következtében a Lombard cégcsoport logója is bekerült a címerbe, majd a távozásukat követően, 2004-ben a szurkolók teljesen új címert rajzoltak. Arany szín dominál a nagypajzson, amelynek felső részén a „Szombathelyi” felirat szerepel. A boglárpajzs ötször vágott, háromszor zölddel és kétszer fehérrel. A pajzson arannyal írt „Haladás”, alatta kisebb karakterekkel az 1919-es alapítási év, lent középen pedig a labdarúgást szimbolizáló zöld-fehér futball-labda.

2017-ben, az alapítás kilencvennyolcadik esztendejében átadásra kerül a korszerű Haladás Sportkomplexum, így a Szombathelyi Swietelsky-Haladás és a Haladás Vasutas Sportegyesület a szombathelyi szurkolókkal közös egyetértésben úgy döntöttek, hogy egységes címerrel sportolnak tovább a labdarúgók és a többi szakosztály is. Ez a címer visszatér az alapításkorihoz: a címer felső részén a Haladás név szerepel, a pajzs hétszer vágott fehérrel és zölddel, benne az alapítás 1919-es esztendejével. A szombathelyi sportolók és a drukkerek, valamint Vas megye sportbarátai  fontos tagjai a Haladás-családnak, mostantól ezt ismét egy címerrel a szívük felett jelezhetik. A héten induló 2017/2018-as labdarúgó-bajnokságban már az új címerrel ellátott mezekben játszanak Király Gáborék, és július közepétől a szurkolók is megvásárolhatják a mezeket, sálakat és további ereklyéket. Klubunk a különböző felületein folyamatosan cseréli a régi címert az immáron újra.