Játékos kereső  

Hírek

Zyen Jones a második csapatnál kezd

2020-10-14 10:46:33

Korábban a német Schalke U19-es csapatában is szerepelt

Zyen Jones a második csapatnál kezd

A Ferencvárosi Torna Club kedden profi szerződést írt alá az Egyesült Államokban született 20 éves szélsővel, Zyen Jones-szal. A korábban hazájában és a német élvonalbeli Schalke U19-es együttesében is futballozó szélső először az FTC II-ben kap majd lehetőséget - írta meg a fradi.hu portál.


A Ferencváros közleménye

Zyen Jones 2000. augusztus 25-én született a Georgia állambeli Clarkstonban. Az Alpharetta Ambush Soccer Club csapatában 12 éves korától kezdve ismerkedett meg a labdarúgás alapjaival, később hazájában a Georgia United és az Atlanta United akadémiáján pallérozódott. Tizennyolc évesen átszerződött Európába, ahol a német elsőosztályban (Bundesliga I.) szereplő Schalke 04 utánpótláscsapatának tagja lett. Egy idényt töltött el az együttesnél, amellyel négy csoportmeccsen szerepelt az UEFA Ifjúsági Ligában, azaz az ifi BL-ben, emellett pedig játszott az U19-es Bundesligában is. Bajnokin háromszor talált a kapuba, illetve két gólpasszt is kiosztott.

Az európai idény után - 2019 áprilisában - Zyen Jones visszatért az Egyesült Államokba, ott megkötötte első profi szerződését, a Charlotte Independence labdarúgója lett. 2019 decemberéig összesen 13 mérkőzésen lépett pályára a másodosztályban, azaz az USL Championshipben, majd távozott a klubtól – nem titkolt célja volt, hogy idővel visszatérjen Európába.


Jones 2016 és 2018 között az Egyesült Államok három korosztályos csapatában is szerepelt: az U17-ben 14 meccsen ötször volt eredményes. Később háromszor szerepelt az U19-es, egyszer pedig az U20-as válogatottban, ám gólt nem szerzett. Az édesapja jamaicai, ezért felnőttként akár Jamaica nemzeti csapatában is számíthatnak rá.

Az amerikai játékos a Fradiban az NB III Közép Csoportjában szereplő FTC II-nél kezdi meg a munkát.